Felhívás a szülőknek!

2017. szeptember 14., 14:48

Tisztelt Szülők!

 

A tanfelügyelet rendszerének működtetését a nemzeti köznevelésről szóló 2011. évi CXC. törvény 78.§ (1) f) pontja írja elő, jogszabályi hátterét az Nkt. mellett a nevelési-oktatási intézmények működéséről és a köznevelési intézmények névhasználatáról szóló 20/2012 EMMI rendelet adja.

A nevelési-oktatási intézményekkel kapcsolatos ellenőrzések esetén három féle eljárásról beszélhetünk. Első két pillérét a pedagógus tanfelügyelet és az intézményvezetői tanfelügyelet adja. A tanfelügyeleti ellenőrzések harmadik típusát az intézmény pedagógiai-szakmai ellenőrzési eljárása jelenti.

2017-ben várhatóan országosan 1950 intézmény tanfelügyeleti ellenőrzésére kerül sor.

A Diószegi Sámuel Baptista Szakgimnázium és Szakközépiskola átfogó intézményi tanfelügyelete elkezdődött, mely eljárás keretén belül a helyszíni ellenőrzésre 2017. szeptember 22-én, pénteken kerül sor iskolánkban.

A helyszíni ellenőrzés során a három fős tanfelügyelő csoport interjút készít többek között a szülők egy csoportjával is. Erre a csoportos interjúra 2017. szeptember 22-én 11.00 és 12.00 óra között kerül sor. Ebben szeretnénk a szülők segítségét kérni. A jogszabályok szerint osztályonként minimum két szülő jelenléte szükséges. Kérem, lehetőség szerint tegyenek eleget az osztályfőnökök kérésének, jelenjenek meg minél többen a fenti időpontban és segítsék ezzel a helyszíni ellenőrzés zavartalan és sikeres lebonyolítását.

 

Debrecen, 2017. szeptember 14.

 

                                                                                                                                     Balogh Péter

                                                                                                                                         igazgató