Üdvözöljük iskolánk weboldalán

2020 májusi ÉRETTSÉGIVEL kapcsolatos információk!

2020 májusi ÉRETTSÉGIVEL kapcsolatos információk!

 

Az Oktatási Hivatal honlapján elérhetővé vált a 2020. május-júniusi vizsgaidőszak lebonyolítására valamint a vizsgaidőszak rendjére vonatkozó 119/2020. (IV. 16.) Korm. rendelet, az alábbi linkre kattintva:

https://www.oktatas.hu/

 Kérek minden érettségire készülőt, hogy alaposan tanulmányozza a jogszabályt!

Ha az információk alapján valaki módosítani szeretne a jelenleg érvényes érettségi jelentkezésén, akkor ezt megteheti az alábbi linkről letöltött formanyomtatvány kitöltésével. Ha valaki nem szeretne élni a módosítás lehetőségével, akkor ezzel kapcsolatban további teendő nincs (https://www.oktatas.hu/).

 A kitöltött nyomtatványt 2020.04.21-ig kell megküldeni az bekek@dioszegidebrecen.com címre. A beküldendő fájlt át kell nevezni (saját név_12_x_osztály.docx) formátum szerint.

 A 2020 májusi érettségi módosított vizsgaidőszak időrendje az alábbi link segítségével érhető el:

https://www.oktatas.hu/pub_bin/dload/kozoktatas/erettsegi/erettsegi_2020/2020-as_erettsegi_korm.rend_-_melleklet.pdf

A döntést segítő információk:

A kormányrendeletben meghatározottak szerint az előrehozott, valamint érettségi bizonyítvány megszerzése előtti szintemelő érettségi vizsgák megszervezésére nem kerül sor, a benyújtott vizsgajelentkezéseket pedig az Oktatási Hivatal törli a kormányrendelet alapján, kivéve: a Vizsgaszabályzat 12. § (15)-(16) bekezdésében meghatározott vizsgákat, valamint a középiskola befejező évfolyamán tanulók szintemelő vizsgáit.

  • A módosítás lehetősége tantárgyanként is értelmezhető.
  • Ha valaki kéri a vizsga törlését, vagy csak egyszerűen nem jelenik meg a vizsgán, ugyanazzal a következménnyel zárul. Ettől függetlenül fontos, hogy, aki lemondja/módosítja a vizsga jelentkezését, jelezze az iskola felé, mivel ez jelentősen befolyásolja a vizsga megszervezését. A továbbtanulás feltétele a sikeres érettségi.
  • Azoknak  különösen fontos a formanyomtatvány kitöltése, akik emelt szintről közép szintre módosítanának, vagy idegen nyelvből közép helyett emelt szintű vizsgát szeretnének tenni.
  • Ha valaki elhalasztja most az érettségi vizsgáját, akkor sincs akadálya, hogy a 13. évfolyamra, illetve OKJ képzésre jelentkezzen feltéve, hogy ősszel pótolja a most elmaradt vizsgát.
  • Projekt tárgyak esetében a projekteket be kell adni a megadott határidőkig.
  • Az írásbeli és az esetleges szóbeli vizsgák beosztásáról, a vizsga menetéről és a hatályos járványügyi intézkedésekről további tájékoztatást adunk.
  • A végzős osztályok osztályozó értekezletét digitális konferencia formájában 2020-04-30-ig  a törvényi előírásoknak megfelelően megtartjuk.

Ha az érettségi vizsgákkal kapcsolatban kérdés merül fel, akkor e-mailben ( bekek@dioszegidebrecen.com ) tudok tájékoztatást adni.