Üdvözöljük iskolánk weboldalán

2020/21-es tanév a Diószegiben járványügyi szempontból!

 

2020/21-es tanév a Diószegiben járványügyi szempontból!
Tájékoztató!
2020. június 18-án Magyarországon megszűnt a veszélyhelyzet, de életbe lépett a járványügyi készültség. A járvány első szakasza lecsengőben van, ugyanakkor a járványveszély nem szűnt meg! Néhány alapvető védelmi intézkedésre a 2020/21-es tanév kezdetével továbbra is szükség van. Továbbra is fontos, hogy figyeljünk egymásra, lehetőség szerint a védőtávolság betartására, a kézmosásra, fertőtlenítésre. A személyi higiéné betartása a szakképző intézmény minden polgára részéről szükséges. Ez magában foglalja a gyakori szappanos kézmosást vagy alkoholos kézfertőtlenítést, a köhögési etikett betartását, illetve az arc felesleges érintésének kerülését, valamint a szájat és az orrot eltakaró eszköz (továbbiakban: maszk) használatára vonatkozó szabályok betartását.
A normális, megszokott menetrend szerint tervezi a kormány a tanévet, jelenleg nem indokolt a digitális oktatással helyettesíteni a hagyományos oktatást. A szakképző intézmény épületeit, rendezvényeit, tanóráit kizárólag egészséges, koronavírus megbetegedés tüneteit nem mutató személy látogathatja. Továbbra is alapvető fontosságú, hogy beteg, a koronavírus tüneteit mutató gyermeket ne engedjenek a szülők közösségbe, ha valaki a koronavírus-fertőzés tüneteit észleli magán illetve gyermekén, akkor hívja háziorvosát, vagy a NNK aktuális eljárásrendje alapján gondoskodjanak orvosi vizsgálatról. A szülő köteles az iskolát értesíteni, ha a gyermeknél koronavírus-gyanú vagy igazolt fertőzés van.
Az új típusú koronavírus fertőzésre jellemző tünetei:
• köhögés;
• nehézlégzés, légszomj;
• láz;
• hidegrázás;
• izomfájdalom;
• torokfájás;
• újonnan kialakult ízérzés- vagy szaglászavar.
Továbbra is betartandó alapvető védelmi intézkedések a Diószegiben:
 Az intézménybe való érkezéskor a bejáratoknál elhelyezett automata kézfertőtlenítők használata kötelező!
 Az intézményben való tartózkodás alatt a közösségi terekben kihelyezett automata kézfertőtlenítők rendszeres, többszöri használata ajánlott!
 Az intézményben való tartózkodás alatt, szünetekben lehetőleg kerüljük el a nagyobb csoportosulások kialakulását, tartsuk be az 1,5 méteres védőtávolságot!
 Az intézmény előtt is kerüljük a csoportosulást, itt is tartsuk be 1,5 méteres védőtávolságot!
 Kerüljük a fizikai érintkezést (kézfogás, ölelés)!
 A wc használatot követően a kézmosás és a kézfertőtlenítés kötelező!
 Hivatali ügyintézés céljából érkezőknek a szakképző intézményben maszk viselése kötelező.
 A közösségi zárt terekben – amennyiben az 1,5 méter védőtávolság nem biztosított - az orrot és a szájat eltakaró maszk viselése kötelező (tanórán, foglalkozáson is)!
 Tüsszentés, köhögés esetén használjunk eldobható zsebkendőt, használat után dobjuk kukába és mossunk, fertőtlenítsünk kezet!
Kérek minden érintettet, hogy felelősségteljes hozzáállással, a fentiek betartásával akadályozzuk meg a vírus terjedését és teremtsük meg annak a lehetőségét, hogy a tanulók a 2020/21-es tanév egészét - a leghatékonyabb oktatási formában – iskolába járással tudják teljesíteni.
Debrecen, 2020. 08. 24.
Balogh Péter
igazgató