Üdvözöljük iskolánk weboldalán

A Nagyváradi Városnapok rendezvényén jártunk

A Festum Varadinum, más néven Nagyváradi Városnapok Nagyvárad legnagyobb kulturális kavalkádja, változatos programokkal.

2024. április 19 - május 25. között immár 32. alkalommal szervezték meg a történelmi egyházak, civil szervezetek, iskolák és az RMDSZ ezt a fesztivált. Mivel az ünnepségsorozat 1992-ben (Szent László király szentté avatásának 800. évfordulóján) Szent László ünnepe köré szerveződött, a vallási közösségek, a művészvilág és az iskolák egyaránt ki akarták venni a részüket az eseményből.

A Nagyváradi Várban az Iskolák Majálisa programon a Diószegi Sámuel Baptista Technikum és Szakképző Iskolát Balázs Tamás 2/10 SZA+PI, Dobos Gréta 12.B, Oláh Hanna Nóra 11.C és Soós Márk 1/9 SZA+PI diákjai képviselték, valamint a DSZC Kereskedelmi és Vendéglátóipari Szakközépiskola és Szakiskola szakács tanulói is részt vettek Szabó Mónika tanárnő kíséretével, akik a Hajdúsági Gasztronómiai Klub tagjait segítve csikós gulyást főztek modern bográcsban. Ennek alapja a gulyásleves, ehhez csípős parasztkolbászt, négyfajta zöldséget és zellerzöldet adtak. Levesbetétként vajas galuska került bele, ez gluténmentes lisztből készült, hogy az erre érzékenyek is fogyaszthassanak belőle. A Hajdúsági Gasztronómiai Klubot Mile József, Tar László, Fábián András és Takács Attila séfek képviselték.

A kóstoló kiosztása után összepakoltunk, és Meleg Vilmos kuratóriumi elnök városnéző sétájára indultunk, ahol sok érdekes dolgot hallhattunk a város történetéről és nevezetes épületeiről.

 

Köszönjük szépen a meghívást Bódor Editnek, a Debrecen Megyei Jogú Város Polgármesteri Kabinetiroda egyházi és határon túli magyar közösségi kapcsolatokért felelős referensének.

Mindannyian nagyon jól éreztük magunkat ezen a színes rendezvényen!

                                                                                              

Dr. Dósáné Gargya Tünde

         mestertanár

                                         

GALÉRIA