Üdvözöljük iskolánk weboldalán

Az álmokat meg kell valósítani

Az álmokat meg kell valósítani


Az iskolát, ahova jártam, büszkeséggel tölti el, ha van egy olyan fiatal, aki „csak az álmát” szeretné megvalósítani. 5. osztályban határoztam el, hogy szakács leszek.
Ezen a pályán segített engem a Diószegi Sámuel Baptista Technikum és Szakképző Iskola, ahol megtanultam a szakma elméleti részét és az Almavirág Étteremben a gyakorlati munkát.
9.évfolyamos voltam, amikor országos Gasztro-kupán vettem részt arany minősítéssel, majd a másik kupát ezüst minősítéssel végeztem, amiért a Diószegi iskolának vagyok hálás.
Aztán a Covid nagyon sok mindent behatárolt, de nem adtam fel az álmaimat. Mentem előre, mindennap elvégeztem a munkát, dolgoztam, gyakoroltam.
Az idei évben nagy áttörés valósult meg az életemben, mert Balog Szabolcs az Almavirág Étterem kreatív séfje engem választott maga mellé segítőtársként, így én lettem a commis. A commis azt jelenti, hogy mindenben a séfet segíti, támogatja.
Így kerültem a Bocuse d’Or versenyre, a versenycsapatba. A gyakorlás, timerek, már augusztusban elkezdődtek. A sok-sok munka, kitartás, állhatatosság meghozta a gyümölcsét.
Második helyezést értünk el, valamint a legjobb csapatmunkáért járó díjat zsebeltük be.
19 éves koromban eljutottam a csúcsig, hiszen az álmokat meg kell valósítani … tanulással, munkával, kitartással.
​​​​​​ Takács László
a Diószegi Sámuel Baptista Technikum és Szakképző Iskola volt tanulója

GALÉRIA