Üdvözöljük iskolánk weboldalán

A Tehetséggondozás és közösségi életre nevelés az egyházi fenntartású intézményekben

A Tehetséggondozás és közösségi életre nevelés az egyházi fenntartású intézményekben projektnap keretében diákjaink jártak Budapesten.

A 2017. november 16-án megvalósuló projektnapra négyszáz diák egyházi fenntartású intézményből érkezett Budapestre vidéki településekről. A Zeneakadémia munkatársai a Liszt Ferenc téri Főépület mellett a Wesselényi utcai Ligeti György Oktatási Épületben, a Régi Zeneakadémián – beleértve a Liszt Ferenc Emlékmúzeumot és Kutatóközpontot –, valamint a Bartók Konziban fogadták őket.

 Különböző foglalkozásokon vettek részt: a Liszt Ferenc téri zenepalotában Tápai Dóra és Mészáros Beáta tartott zenepedagógiai foglalkozást, a Wesselényi utcában a 2013-ban befejezett felújítást is irányító Lakatos Gergely főmérnök mutatta meg a gyermekeknek az egyetemi Stúdiót és a Mozitermet.

 A Vörösmarty utcában pedig a Hangszerkészítő Műhely kulisszatitkaiba pillanthattak be, és barangolhattak Liszt Ferenc egykori lakásában, ahol a Zeneakadémia alapítója oktatott is a maga idejében.

GALÉRIA