Üdvözöljük iskolánk weboldalán

ERASMUS+ KA229 Diószegi

Erasmus+ KA-229 BRIGHT SCHOOLS FOR A BRIGHT AGE

 

 

4. mobilitás: Debrecen Diószegi Sámuel Baptista Technikum és Szakképző Iskola

2023. március 27-31.

 

A 2020. szeptemberében induló projekt utolsó mobilitására március 27-31. között került sor a Diószegi Baptista Technikum és Szakképző Iskolában.

A mobilitás témája: Digital Solutions for better Religion.

Partneriskoláink bemutatkozó prezentációik után a 4 ország diákjai vegyesen csoportokat alkottak és feladatuk volt egy 120 darabos puzzle kirakása. Mivel ennek a projektnek a témája a vallás, vallásoktatás volt, így a négy puzzle különböző vallás templomait rejtette: katolikus, református és ortodox templomot, illetve egy mecsetet. A diákok lelkesen, nagy izgalommal láttak neki a puzzle kirakásának.

Tárczy Beáta tanárnő angol nyelven tartott egy Bibliaismeret órát, összehasonlította a katolikus és a református vallásokat, valamint keresztrejtvényt állított össze a csoportoknak.

Tóth Ervin tanár úr segítségével a résztvevők egy izgalmas Kahoot kvízben mérhették össze tudásukat, de volt még feladat a Wordart és a Crossword Lab felületén is. Diákjaink nagyon kreatívak voltak és a projekt termékeként több digitális kirakót, digitális rajzot készítettek.

Természetesen kirándulásokra is sor került. Szerettünk volna minél több nevezetességét megmutatni Debrecennek, Magyarországnak. Poroszlón az Ökocentrumban, a Hortobágyi Nemzeti Parkban és Budapesten is jártunk. Debrecenben angol nyelvű idegenvezetés mellett a Református Nagytemplomba majd a Kollégiumba látogattunk el. Nagy sétát tettünk a Piac utcán és a Nagyerdőn, ahol iskolánk diákjai angol nyelven kalauzolták román, macedón és török vendégeinket. Az Agóra Tudományos Élményközpontba is ellátogattunk, ahol érdekes kísérleteket mutattak be nekünk és megtekintettünk egy csillagászati kisfilmet is, mindent természetesen angol nyelven. A hét nagyon tartalmas volt, sok-sok új ismerettel és élménnyel gazdagodtunk.

 

 

Iskolánkból a következő tanulók vettek részt a 4. mobilitásban:

Kónya Petra, Markos Noémi és Sramkó Orsolya: 10.B Kólya Alexandra Viktoria és Szecsánszki Mirjám: 11.C, Asztalos Bálint, Béres György,  Juhász Márton, Sass Péter, Szűcs Ákos és Tanka György 12. A, Beri Dávid és Molnár Roland 5.13 ASZ+AE osztályokból.

 

GALÉRIA