Üdvözöljük iskolánk weboldalán

ERASMUS+ KA229 Románia

Erasmus+ KA-229 BRIGHT SCHOOLS FOR A BRIGHT AGE       

 

3. mobilitás : Románia, Craiova 2023. január 29.- február 03.

 

A helyszín Romániában, Craiova városában volt, ami a fővárostól Bukaresttől kb. 230 km-re található. Az Europeca szállodában szálltunk meg a török és a macedón résztvevőkkel együtt.

A 3. mobilitás témája: Digital Solutions for better Literature

A partneriskolák prezentációi után melyben bemutatták országukat, városukat, iskolájukat következtek azok a bemutatók, amelyekben láthattuk, hogy a partner országok irodalom órán milyen digitális eszközöket használnak, amivel az órák színesebbek, érdekesebbek, a tanulók érdeklődését, kreativitását felkeltik, illetve fejlesztik. Powtoon, Kahoot, Prezi alkalmazások szerepeltek többek között a prezentációk során.

Ezt követően minden országból 2-3 tanuló került egy munkacsoportba és a csoportok kiválasztottak egy könyvet, amelyről egy rövid ismertetőt, ajánlót készítettek. A közös nyelv természetesen az angol volt.

Megismerkedtünk a várossal, a színházban érdekes előadást hallgattunk, illetve tartottak a diákoknak egy „csapatépítő” foglalkozást is. Több múzeumban is jártunk.

Vendéglátó iskolánk kirándulást szervezett Sibiu és Bukarest városába, megnézhettünk egy 14. századi kolostort, egy skanzent, és a királyi palotát.

A hetet sok-sok közös fotóval, vacsorával zártuk. A nap végén megkaptuk a díszes oklevelet, amely a részvételt igazolta és az iskola ajándékát.

Sok élménnyel gazdagodtunk, kulturális, történelmi, földrajzi, vallási ismereteink bővültek és persze folyamatosan használtuk az angol nyelvet.

Iskolánkat képviselték:

Kólya Alexandra Viktoria és Szecsánszki Mirjám: 11.C, Asztalos Bálint, Béres György, Brutóczki Dániel, Juhász Márton, Sass Péter és Tanka György 12. A osztályos tanulók.

Az irodalom órát Tóth Ervin tanár úr tartotta, aki segített a prezentáció elkészítésében is.

 

 

 

 

 

 

GALÉRIA