Üdvözöljük iskolánk weboldalán

Fenntarthatòsági Témahét

Fenntarthatòsági Témahét
Első nap
Az egyhetes programsorozat célja, hogy a fiatalok figyelmét ráirányítsa a globális környezeti problémák jelentőségére, mint amilyen a klímaváltozás, a vízhiány, a csökkenő energiakészlet.
Iskolánkban a Fenntarthatósági Témahét nyitó
eseményére 2023.04.24-én a könyvtárban került sor. Már hagyományosan a Hortobágyi Nemzeti Park munkatársai hozták el mobil kiállításukat.,amely interaktív feladatokkal színesíti a könyvtár életét. Érdekes előadást hallhattak a diákjaink az élőhelyek jellemzéséről, élőlények látható és titkos életéről,melyet nagy érdeklődéssel hallgattak végig. Az élővilág bemutatása szorosan kapcsolódik az ágazati biológia tananyához. A diákok be tudják építeni tanulmányaikba az ismereteket.
Továbbra sem lehet elégszer hangsúlyozni és rávilágítani, hogy az erdők az élővilág élőhelyeként , mekkora értéket jelentenek a jövő nemzedéke számára.Ezen szerepek szem előtt tartása elengedhetetlen a környezet- és természetvédelmi szemléletmód fenntartásában.
Köszönjük szépen a Hortobágyi Nemzeti Parknak a lehetőséget és Szilágyi-Komòdi Zsuzsa, Dr. Iszályné Duró Magdolna szervezését.

 
 

GALÉRIA