ARANYÉRMES LETT A SZAKÁCS CSAPATUNK!
A 2018. december 8-án megrendezett
ILLÉSSY GASZTRO KUPA ORSZÁGOS ÉTELMŰVÉSZETI VERSENYEN ARANYÉRMET SZERZETT ISKOLÁNK SZAKÁCS CSAPATA.
A csapat tagjai: NAGY TAMÁS 11. SZA osztály
TAKÁCS LÁSZLÓ 9. SZA osztály
Gratulálunk a sikeres szerepléshez!
Köszönetünket fejezzük ki a DERECSKEI ALMAVIRÁG ÉTTEREMNEK és a HAJDÚBÖSZÖRMÉNYI GASZTRONÓMIAI EGYESÜLETNEK a TÁMOGATÁSUKÉRT, és a színvonalas felkészítésért külön köszönet RÉDAI ATTILA világbajnoki aranyérmes mesterséfnek.
A tanulók által elkészített ételek:
3 FOGÁSOS MENÜ
Marinált fogas rákkal, zöldfűszeres uborkasalátával, petrezselyem krémmel, savanyított gombával
Szürkemarha bélszín burgonyaropogóssal, gyökérzöldségekkel,
füstölt gesztenyés demi glace
Tejcsokoládé, marcipán, akácméz
FINGERFOOD (meleg)
Kacsamell sous vide, mogyorós crusta, balzsamos füge, áfonya hab
Tintahal krokett, pirított zeller, dijoni emulzió
FINGERFOOD (hideg)
Pezsgős kagyló tatár, marinált fekete retek, turbolya majonéz
Füstölt kecske sajt, zöldség brunoise, borsó hüvely,
kukorica ropogós, citrus gél