Üdvözöljük iskolánk weboldalán

Pénzügyi Vetélkedő

Óriási sikerrel zárult a Zsebpénzügyes pénzügyi vetélkedő 2018-as évada!


Az országos fordulón iskolánk "ÜzletAsszonyok" nevű csapata az előkelő második helyezést érte el. A csapat kapitány Ozsváth Fruzsina 12.B, csapat tagok Nagy Olívia Ildikó 12.B és Szegedi Fanni 12.B osztályos tanulók voltak. Felkészítő tanáruk: Csekéné Molnár Erika tanárnő volt.
 
A második helyezett csapat tagjai fejenként egy-egy Samsung Galaxy TabA 10.1 32GB szürke Wi-Fi tabletet, Bobby típusú hátizsákot és Mi Powerbank 2, 10 000 mAh powerbanket nyertek. Iskolánk egy  Smart Kapp 42” Capture Board digitális táblával és egy 100 000 forint értékű könyvcsomaggal lett gazdagabb! 
 
A 2018-as 4 fordulóból álló országos pénzügyi tudatossági vetélkedőre több mint 1000 középiskolás diák, összesen 345 három fős csapat nevezett, az ország 149 iskolájából. November 23-a és 24-e között a Budapesten tartott élő döntőbe 8 csapat jutott be.  
 

Az Intrum követeléskezelő vállalat második alkalommal szervezte meg a Zsebpénzügyes vetélkedőt, amelyet 2017-ben azzal a céllal indított, hogy játékos formában mélyítse el a középiskolások pénzügyi ismereteit. A négy fordulóból álló Zsebpénzügyesre 16. életévüket betöltött diákokból álló három fős csapatok jelentkezhettek, akiket egy támogató tanár és az Intrum mentorai is segítettek a felkészülésben. Az Intrum által szervezett vetélkedő szakmai partnere a Studium Generale.  

 
A Zsebpénzügyest kifejezetten a 16 évnél idősebb korosztályra szabták a szervezők: változatos, kreatív, ugyanakkor elgondolkodtató fordulók egymásra épülve az alapoktól (a háztartásokat érintő napi pénzügyi folyamatok, alapfogalmak, definíciók) az egyre összetettebb problémák modellezéséig vitték a résztvevőket. A kvíz, esszé és esettanulmány jellegű feladatokat a csapatok közösen gondolkodva oldották meg. 
 
Gratulálunk!

GALÉRIA