Üdvözöljük iskolánk weboldalán

Petőfi szavalóverseny

A Partium Ház felhívására jelentkezett iskolánkból Kovács Kíra Cintia és Oláh Hanna Nóra 9.C osztályos tanuló.
A verseny első napja 2022. május 3-án volt, ahol a kötelező és a szabadon választott verseket kellett elmondani.
Lezárultak az előforduló meghallgatásai, majd értesítették azokat, akik szerencsésen továbbjutottak a következő fordulóba. 
Május 21-én délután volt a második megmérettetés, ahova mindkét tanuló meghívást kapott. Ozsváth Sándor művelődéstörténész tartott Petőfi Sándorról rendhagyó előadást, "Ami a tankönyvből kimaradt” címmel. Ezután következtek a szavalatok, az értékelés, a tájékoztatás, majd egy kis falatozásra invitálták a jelenlévőket.
Itt tanítványaink nagyváradi diákokkal találkozhattak a Partium Házban. Ezúttal a közös mezőnyből a zsűri Stanik István, a debreceni Partium Ház vezetője, Simon Judit újságíró és Vranyecz Artúr színművész volt, akik kiválasztották a díjazottakat.


Kíra 2. helyezett lett, míg Hanna is rendkívül jól szerepelt, így mindkét lány bekerült azok körébe, akik az izgalmasnak ígérkező nyári táborban részt vehetnek kiemelkedően szép versmondásuk miatt.


Sokat készültünk a versenyre, még a verseny előtti napon osztálykiránduláson is az Országház előtt Hanna és Kíra elszavalta a Petőfi-verseket a Kossuth téren lévők örömére. A tanulók felkészítő tanára, dr. Dósáné Gargya Tünde. 

 

 

GALÉRIA