Üdvözöljük iskolánk weboldalán

Tehetségnap

A Diószegi Dióhéj Akkreditált Kiváló Tehetségpont szakmai napja

 

            „Egységben tehetség, tehetségben egység” mottóval hirdettük meg a Diószegi Sámuel Baptista Szakgimnázium és Szakközépiskola Dióhéj Akkreditált Kiváló Tehetségpontja szakmai napját.

A rendkívül izgalmas és színes programokon a dunántúli régió keleti részén mintegy 40-50 fő gyűlt össze, hogy betekintsen iskolánk tehetséggondozó munkájába. Rendkívül tartalmas, színes program invitálta az ideérkező látogatókat. Kiállítással, szívélyes fogadtatással vártuk vendégeinket.

Balogh Péter igazgató úr köszöntője és iskolabemutató prezentációja után Oros Róza köznevelési szakértő, a Baptista Tehetségsegítő Tanács elnöke tartott tájékoztatót aktualitásokról, különféle feladatokról. Ezt, egy Hortobágyi népdalcsokor citerán való bemutatása követte, majd dr. habil. Kocsis Imre tanszékvezető főiskolai tanár a
Debreceni Egyetem Műszaki Kar oktatója a DE és DSBSZSZ közötti tehetséggondozás lehetőségeit prezentálta előadásában, majd izgalmas kérdések tették még közelibbé a megvalósítás lehetőségeit. Ezután „Mindenki tehetséges?” címmel folyt a tartalmi munka.  Ezt követően a Tehetségpont munkaközösség vezetője „Dióhéjról dióhéjban” címmel mutatta be az iskola tehetséggondozó munkáját. Mindezeket megerősítve hallhattuk, láthattuk az iskola bemeneti és kimeneti méréseit és azok értékeléseit a Diószegiben. Ezután egy gyönyörű hangú diák mutatta be énektudását, majd az iskola pszichológusa, fejlesztőpedagógusa „Reánk bízatott tálentumok …” címmel tartott ízelítőt diákjainkról. Ezt követően fergeteges zumba bemutatót láthatott a közönség.

Hegedűs Hanna a Debreceni Egyetem Kommunikáció- és Médiatudományi Tanszék végzős hallgatója, volt tanítvány bemutatkozása színesítette a programot, majd Molnár Kíra 11.B és Nagy Tamás 3/11 osztályos tanuló, a Tehetségpont tagja beszélt az iskolában folyó tehetséggondozásról, képekkel illusztrálva. Cselló szösszenet inspirálta a további műsort, majd egy másik táncbemutató következett, végül láthattuk tanítványaink fodrász és smink csodabemutatóját, melyet önállóan a rendezvény ideje alatt készítettek el. A rendezvényt gitár és hip hop tánc színesített, melyet fokozott még az is, hogy Balogh Péter igazgató úr az elismerő szavak kíséretében Oros Róza köznevelési szakértőnek és néhány nagyszerűen segítő kollégának oklevelet adott át megköszönve kiváló, tehetségsegítő munkájukat.

                        Nagy sikerű eseményben lehetett része annak, aki 2018. október 26-án ellátogatott a Diószegi Sámuel Baptista Szakgimnázium és Szakközépiskola tehetségnapi műhelymunkájára. Úgy véljük nem bánták meg az ideérkezők, hogy ezt a napot a Diószegi iskolában töltötték. 

                                                                                               

 

                                                                                                 Dr. Dósáné Gargya Tünde

                                                                                  a Dióhéj Tehetségpont munkaközösség vezetője

GALÉRIA