Üdvözöljük iskolánk weboldalán

20 éves a Diószegi Jubileumi kiállítás az iskola könyvtárában

„20 éves a Diószegi Sámuel Baptista Szakgimnázium és Szakközépiskola” – Jubileumi kiállítás az iskola könyvtárában

 

Az idei, jubileumi tanév egyik kiemelkedő eseményeként 2019. március 14-én került sor a „20 éves a Diószegi Sámuel Baptista Szakgimnázium és Szakközépiskola” című iskolatörténeti kiállítás megnyitójára.

A meghívott vendégeket - akik között örömmel fedezhettünk fel kedves nyugdíjas kollégákat -, Balogh Péter igazgató úr köszöntötte. Balogh Ferenc címzetes igazgató úr nosztalgiával elevenítette fel az elmúlt két évtizedet kiemelve, mennyi változás, fejlődés volt az iskola életében. A kiállítás számtalan fotóval, napilapokban megjelent cikkekkel, tárgyi emlékekkel idézi meg ezt a húsz évet, gazdag tárházát nyújtva az iskolában folyó oktató-nevelő munkának, szakmai képzéseknek, a színes diákéletnek. Tiszteleg a kiállítás névadónk, Diószegi Sámuel nagysága előtt is.

A kiállítás létrehozói dr. Iszályné Duró Magdolna, Székely Erika és Zsupos Gabriella voltak, akiknek kutatómunkáját segítette a Méliusz Juhász Péter Könyvtár Helytörténeti Gyűjteménye. Köszönet illet mindenkit, aki ötleteivel, dokumentumaival, tárgyi emlékeivel, munkájával segítette a kiállítás létrejöttét!

 

A Diószegi Sámuelre emlékeztető alkotást a következő diákok rajzai is díszítik: Ónodi Norbert, 11.A, Fodor Virág 9.B, Haska Alexandra 9.B, Pilka Zoltán 9.B, Szegedi Bianka Zsanett 9.B, Rubint Rita 10.B, Nagy Viktória Tünde 1.9SZA, Pálóczi Olívia 1.9 SZA

 

 

 A képek megtekinthetők ITT!