Üdvözöljük iskolánk weboldalán

Bevezető gondolatok

Kedves Tanulók, Tisztelt Szülők!

A Diószegi Sámuel Baptista Technikum és Szakképző Iskola 2021/2022. tanévére szóló pályaválasztási tájékoztatójának bevezető gondolatait olvassák.

Úgy érezzük, az utóbbi év szakképzésben történt változásai miatt, ma még nehezebb, jó döntést hozni a továbbtanulás kérdésében szülőnek, diáknak egyaránt.

A világméretű járvány is befolyásolja sajnos az intézmények megszokott életét. Először bizonytalanná vált, majd jogszabályban meg is tiltották az iskolai szintű Nyílt Napok megtartását. Az 1/2020. (IX. 08.) EMMI utasítás 1. §-a tiltja meg a „köznevelési ágazatba tartozó szakmai tárgyú rendezvények személyes jelenléttel történő megtartását.” Ugyanakkor a november 10.-i rendezvényekre vonatkozó kormányrendelet a jelenlegi őszi–téli időszakban az eddig megszokott városi, megyei vagy térségi szintű pályaválasztási börzék megtartását akadályozza meg. Sajnos nincs mód a megszokott módon a diákok és szülők felkeresésére az általános iskolában sem pályaválasztási szülői értekezlet keretében.

Ezért nagyobb felelősség hárul a szülőkre a pályaorientációval kapcsolatos információk felkutatása területén. Ebben szeretnénk segítséget nyújtani a honlapunkon keresztül.

Teljes képet szeretnénk nyújtani Önöknek iskolánkról, a nálunk tanított szakmákról, az iskolai élet mindennapjairól nemcsak tanári, de a diákok szemszögéből is. Szóval ismerjék meg iskolánkat anélkül, hogy egy lépést is tennének!

Széles szakmai kínálatunkkal szeretnénk a döntést megkönnyíteni. Iskolánkban választhatnak technikumi vagy szakképző iskolai képzést, szinte biztosak lehetnek a sikerben. Képesség kibontakoztató és motivációerősítő programunk folyamatos működtetése megerősíti diákjaink hitét abban, hogy kellő szorgalommal elérhető számukra nemcsak egy jó szakképesítés, de az érettségi is.

Kiknek ajánljuk iskolánkat?

  • Akik egy piacképes szakképesítést szeretnének szerezni érettségivel együtt középiskolai éveik alatt vagy 5, vagy 3 (+2) év alatt
  • Akik felvételi nélkül, az általános iskolai eredményeik alapján szeretnék folytatni tanulmányaikat középfokú oktatási intézményben
  • Akik egy helyen érettségit és szakmát is szeretnének szerezni
  • Akik jól megközelíthető, koedukált iskolába szeretnének járni
  • Akik pezsgő, vidám, de egyben hasznosan eltöltött diákéveket képzelnek el maguknak egy gyermekközpontú iskolában
  • Akik nemcsak az ismeretek megszerzését, de nevelést, és egy egész életre szóló lelki útravalót is várnak egy középiskolától

Iskolánk pályaválasztási felelőse dr. Biri Sándorné igazgatóhelyettes, akihez bátran forduljanak felmerülő kérdéseikkel a 06-30-560-69-69-es telefonszámon.

Ha felkeltettük érdeklődésüket, kérjük lépjenek tovább honlapunkon! 

                                                           Tisztelettel:                     

                                                                                                           Balogh Péter

                                                                                                             igazgató