Üdvözöljük iskolánk weboldalán

XIV. Középiskolás Közlekedésbiztonsági Kupa Országos Döntő

XIV. Középiskolás Közlekedésbiztonsági Kupa

Országos Döntő

KAPOSVÁR

         Az idei évben Kaposváron 2017. április 25-27. között került megrendezésre a XIV. Középiskolás Közlekedésbiztonsági Kupa országos döntője. A rangos versenyen 20 csapat 60 versenyzője mérte össze tudását.

A Diószegi Sámuel Baptista Szakközépiskolát és Szakgimnáziumot iskolánk két 11. A. osztályos tanulója képviselte:

Bacskai Zoltán

és

Rácz Tamás

         A vetélkedőre a megyei versenyek megnyerésével kvalifikálhatták magukat a versenyzők. Három kategóriában (kerékpáros, motoros és személygépkocsi), három versenyszámban (KRESZ, egészségügyi tesztek, rutinfeladatok, forgalomban történő közlekedés) mérték össze tudásukat az egyes megyék legjobbjai. Az igen szoros versenyben (sokszor 1-1 pont döntött…) a motoros versenyzőnk Rácz József 5. helyezést, míg Bacskai Zoltán 10. helyezést ért el személygépkocsi kategóriában.

         A megmérettetésen kívül a szervezők szabadidős programokat is illesztettek be a csapatoknak. Lehetőség nyílt Kassai Lajossal (lovasíjász) és méltán híres tevékenységével megismerkedni, volt csillagvizsgáló, városnézés és élményfürdő is a szabadidős programok közt.

         Céljaink közt szerepel a következő évben megrendezendő XV. Középiskolás Közlekedésbiztonsági Kupa megyei, valamint országos versenyein való eredményes szereplés, melyre a felkészülést iskolánk téma iránt érdeklődő tanulói a felkészítő tanáruk, Dudás László tanár úr segítségével hamarosan megkezdik.

 

 

GALÉRIA