Üdvözöljük iskolánk weboldalán

XVII. Középiskolás Közlekedésbiztonsági Kupa

 

XVII. Középiskolás Közlekedésbiztonsági Kupa

Az Országos Rendőrfőkapitányság (ORFK)- Országos Balesetmegelőzési Bizottság (OBB) által meghirdetett „Középiskolás Közlekedésbiztonsági Kupa” országos döntőjét 2022-ben a Veszprém Megyei Baleset-megelőzési Bizottság szervezte meg Balatonalmádiban és Veszprémben.


A 2022. május 31 - június 02. között zajló, felmenő rendszerű, három napos megmérettetésen a megyei versenyeket a három kategóriában, a kategóriájukat megyei szinten megnyerő fiatalok indulhattak. A csapatunk már május 30-án elutazott a távolság miatt a Balatonhoz, így nekünk egy nappal több élmény jutott.

Hajdú-Bihar megye csapatát idén Hajdó Hanna a Huszár Gál Gimnázium, Általános Iskola Alapfokú Művészeti Iskola és Óvoda 11. évfolyamos tanulója kerékpáros, míg a másik két kategóriában iskolánk két tanulójaként Nyikos Dominik és Kiss Attila 5/13. Autóelektronikai műszerész tanulók képviselték motoros és személygépkocsizó kategóriákban. A csapatot a Rendőrség részéről Suba István rendőr százados és Dudás László felkészítő mérnöktanár kísérte el.

A komplex közlekedésbiztonsági programon mindhárom kategóriában, kategóriánként három-három versenyszámban mérték össze tudásukat a középiskolások. Az országos döntőn a 19 megyei és budapesti csapat 60 versenyzője vett részt az ország minden pontjáról.

Az eredményhirdetésen és a nyeremények átadásában 2022. június 2-án Óberling József rendőr ezredes, az Országos Rendőr-főkapitányság Közlekedésrendészeti Főosztály vezetője, az Országos Balesetmegelőzési Bizottság ügyvezető elnöke, Brányi Mária, Veszprém Megyei Jogú Város alpolgármestere, Pandur Ferenc, Balatonalmádi alpolgármestere és Ötvös Tamás, a Balluff-Elektronikai Kft. ügyvezető igazgatója működtek közre.

A hajdú-bihari csapat szép eredményeket ért el. Hajdó Hanna a kerékpáros kategóriában összetettben a 2. helyezést szerezte meg, kategóriánként első és második helyezéseket elérve. A másik két kategóriában a fiúk jellemzően a középmezőnyben végeztek, így a képzeletbeli dobogóra sajnos nem állhattak fel. Az erős mezőnyben elért eredményeinkre büszkék lehetünk. Jövőre ismét nevezünk a megyei fordulóra és több éves hagyományainknak megfelelve ismét szeretnénk képviseltetni iskolánkat, megyénket az országos megmérettetésen is.

GALÉRIA