Üdvözöljük iskolánk weboldalán

2020.11.11 Digitális Oktatás

 

 

 

Tájékoztatás

 

A kormány által kihirdetett veszélyhelyzet és az országos koronavírus fertőzöttek számának növekedése miatt 2020. november 11-től változik a mindennapok rendje. Az Országgyűlés 2020. november 10. ülésén megadta a felhatalmazást a rendkívüli jogrend bevezetésére. Az Operatív Törzs javaslatára 2020. november 10-e, kedd éjféltől hatályba lépő változások értelmében:

 

  • az iskolák a középfokú oktatásban 9. osztálytól digitális munkarendben működnek,
  • a szakképző intézmények kapcsán a kormányzati intézkedések végrehajtásáról, a katasztrófavédelemről és a hozzá kapcsolódó egyes törvények módosításáról szóló törvény értelmében a szakképzésért felelős helyettes államtitkár határozatban rendelkezik,
  • a fenti határozat alapján a szakmai gyakorlati oktatást tanműhelyben, illetve gazdasági környezetben kell megszervezni lehetőség szerint kis létszámú csoportokban,
  • a foglalkozások teljes ideje alatt maszk, vagy más, azzal egyenértékű egyéni védőeszköz viselése kötelező,
  • a gyakorlati oktatás megszervezésére helyi óratervek kerülnek kidolgozásra, melyről az érintetteket - annak elkészülte után - értesítjük,
  • Az oktatók otthonról és az iskolából is (0700 – 1800 óra közt!) végezhetik a digitális oktatással kapcsolatos feladataikat!
  • az intézménybe belépésre jogosult személyek továbbra is csak abban az esetben léphet be, ha a testhőmérsékletük nem haladja meg az országos tisztifőorvos által meghatározott mértéket,
  • az intézménybe történő érkezéskor mindenki köteles magát a testhőmérséklet ellenőrzésnek alávetni.

 

A veszélyhelyzethez kapcsolódó intézkedések részeként tehát valamennyi, magyarországi középfokú oktatási intézményben bevezetésre kerül a tantermen kívüli, digitális munkarend szerinti nevelés-oktatás.

 

A digitális munkarend szerinti nevelés-oktatás során - a közismereti és szakmai elméleti tanórák esetében - a tanulónak nem lehet az oktatóval történő személyes kapcsolattartás céljából a köznevelési intézmény épületeit használni, de egyéb módon (telefon, email, facebook, egyéb digitális platform) rendszeres kapcsolattartási kötelezettség terheli, annak érdekében, hogy a 2020/2021-es tanévre előírt tanulmányi követelményeit teljesíteni tudja.

 

A Kormány döntése értelmében a fenti intézkedések egyelőre 30 napra (2020. december 11-ig) szólnak. Minden további változásról honlapunkon tájékoztatást adunk.

 

Kérek minden oktatót, dolgozót és tanulót, hogy az új intézkedések végrehajtása során körültekintően, a fentiek figyelembevételével járjon el.

 

Mindenkinek jó egészséget és eredményes munkavégzést kívánok.

 

#VigyázzunkEgymásra#

 

Debrecen, 2020. november 10.

Balogh Péter

igazgató

CSATOLT DOKUMENTUMOK