Üdvözöljük iskolánk weboldalán

A járvánnyal kapcsolatos intézkedések iskolánkban

A járvánnyal kapcsolatos intézkedések iskolánkban


2021 őszén a veszélyhelyzet meghosszabbításra került Magyarországon. A járvány a tanév első két hónapjában szerencsére nem terjedt rohamosan, ezért az iskolában is elégséges védekezésnek számított a kézfertőtlenítés. Intézményünket azonban kizárólag egészséges, koronavírus megbetegedés tüneteit nem mutató diák látogathatta eddig is. Aki a megbetegedés tüneteit mutatta, az házi orvosához volt köteles fordulni.
A járvány sajnos október végére emelkedő periódusba került, egyre több a napi megbetegedés az országban. A diákok és az iskola dolgozói egészsége megőrzése céljából fontosnak tartom a járvány elleni intézkedések szigorítását.
2021. november 4-től elrendelem az iskolába való belépéskor a tanulóknak, dolgozóknak a kötelező kézfertőtlenítésen túl a testhőmérséklet mérését. 37,8 °C fölött a tanuló és a dolgozó köteles hazamenni, és házi orvosához fordulni.
Továbbá a szünetben az iskola udvarán tartózkodás kivételével mindenki számára kötelező az orrot és a szájat eltakaró maszk használata.
Az intézményben való tartózkodás alatt a közösségi terekben kihelyezett automata kézfertőtlenítők rendszeres, többszöri használata ajánlott, és lehetőleg kerüljük el a nagyobb csoportosulások kialakulását, tartsuk be az 1,5 méteres védőtávolságot!
Vigyázzunk a magunk és társaink, közösségünk egészségére, tegyünk meg mindent annak megőrzésére!

Debrecen, 2021. november 4.

dr. Biri Sándorné