Üdvözöljük iskolánk weboldalán

Tájékoztatás 2021. május 7.

Tájékoztatás

2021. május 7.

 

 

Tisztelt Szülők, kedves Kollégák és Tanulók!

 

 

Mindenek előtt szeretném megköszönni minden diáknak a helytállást, aki komolyan vette feladatait a digitális oktatás során és jelentős energiákat mozgósított annak érdekében, hogy sikeres tanévet zárhasson. Továbbá szeretnék köszönetet mondani a szülőknek is, akik biztosították azt a hátteret, mely - főleg ebben a nehéz időszakban - elengedhetetlen az iskolai digitális feladatok ellátásához. Valamint köszönöm kollégáimnak is a november 11. óta tartó „digitális időszakban” mutatott pozitív hozzáállásukat, odaadó munkájukat és türelmüket, mellyel lehetővé tették a tanulók számára, hogy aki komolyan gondolja előrehaladását, az sikeresen zárhassa a tanévet.

 

Ezúton tájékoztatok mindenkit, hogy a köznevelési intézményekben, a szakképző intézményekben, valamint a felnőttképzésben a rendes oktatásra történő visszatérésről és az óvodákban elrendelt rendkívüli szünet megszüntetéséről szóló 177/2021. (IV.15.) Korm.rendelet 2.§ (4) és (5) bek. alapján 2021. május 10. napjától a köznevelési intézmények és a szakképző intézmények valamennyi évfolyamán a tantermen kívüli, digitális munkarend megszüntetésre kerül.

 

Így a Diószegi Sámuel Baptista Technikum és Szakképző Iskola valamennyi évfolyama is 2021. május 10. napjától rendes munkarendben, személyes jelenlétet igénylő tanítási struktúrában működik tovább. Az órarendben elképzelhető apró változás, a hétfőtől érvényes órarend a mai nap (május 07. péntek) délután kerül a krétába. Kérek minden kollégát és diákot, hogy a hétfői jelenléttel történő kezdés előtt pénteken ellenőrizze azt különös tekintettel az esetleges teremváltozásokra!

 

Ennek kapcsán felhívom a diákok és a szülők figyelmét arra, hogy a tanítási év hátralévő részében az iskolában történő személyes megjelenés ismét kötelező, az esetleges hiányzások újra adminisztrálásra kerülnek a KRÉTA elektronikus naplóban. Ezeket a hiányzásokat a megszokottaknak megfelelően igazolni kell az osztályfőnöknél a megadott határidőn belül és módon. Az igazolatlan hiányzások hivatalos eljárást vonhatnak maguk után, sőt bizonyos esetekben a tanulói jogviszony megszűnésével is járhatnak!

 

Mindent megtettünk és megteszünk azért, hogy diákjaink és kollégáink a jelenléti oktatás kezdetétől is egészségügyi szempontból a lehető legnagyobb biztonságban legyenek. Iskolánk teljes körű nagytakarítása és fertőtlenítése megtörtént, rendelkezésünkre állnak a szükséges mennyiségű, napi fertőtlenítésre szolgáló szerek, dolgozóink folyamatosan végzik az iskola épületeinek fertőtlenítését.

 

Továbbra is kérjük a szülőket, hogy jelentsék az osztályfőnököknek, ha gyermekük, illetve valamelyik szülő koronavírus fertőzés tüneteit mutatja vagy igazolt koronavírus fertőzött. Ezekben az esetekben ne engedjék gyermeküket iskolába, azonnal vegyék fel a kapcsolatot a háziorvosukkal!

Valamint információink szerint a 16 és 18 év közötti fiatalokat is lehet már regisztrálni az oltásra május 07. éjfélig a www.vakcinainfo.gov.hu honlapon. A 16-18 évesek oltása május 10. után kezdődik majd Pfizer-vakcinával. Kérek minden szülőt és diákot, hogy ezt gondolják át és éljenek a lehetőséggel!

 

A rendes munkarendre történő visszatérés során is biztosítani kell a nem beoltottak, valamint a fertőzésen át nem esettek védelmét. Ezért a 104/2021. (III.5.) Korm. rendelet 2.§ (2) bek. alapján az iskola teljes területén kötelező az orrot és szájat eltakaró maszk viselése.

 

Kedves Szülők! Ha kérdésük van a május 10.-ét követő jelenléti oktatással vagy más, iskolát érintő üggyel kapcsolatban, forduljanak az osztályfőnökökhöz, iskolánk titkárságához, igazgatóhelyettes kollégáimhoz vagy hozzám is bizalommal. Igyekszünk a lehető leghumánusabb és legmegértőbb módon állni minden kérdéshez melyet a jelenlegi helyzet teremt számunkra, ha az nem a helyzet etikátlan kihasználására, a tanulás elkerülésére vagy a számonkérés megúszására irányul!

 

Továbbá a 2020/2021-es tanév akadálytalan befejezés érdekében kérek mindenkit az egyéni higiéniai szabályok fokozott betartására.

 

 

Az „újratalálkozásig” is mindenkinek jó egészséget és eredményes munkavégzést kívánok.

 

 

 

 

Debrecen, 2021. május 07.

 

 

 

 

 

Balogh Péter

igazgató