Üdvözöljük iskolánk weboldalán

Tájékoztatás 2021.03.04.

 

 

 

 

Tájékoztatás

2021. március 4.

 

 

2021. február 22-én jelent meg a Magyar Közlönyben a koronavírus-világjárvány második hulláma elleni védekezésről szóló 2021. évi I. törvény, amely 90 nappal meghosszabbította Magyarország Kormányának azt a jogát, hogy rendeleti úton intézkedjen a koronavírus-világjárvány megfékezésére.

 

Gulyás Gergely Miniszterelnökséget vezető miniszter 2021. március 04-én tartott Kormányinfón arról nyújtott tájékoztatást, hogy a koronavírus-világjárvány második hulláma elleni védekezésről szóló 2021. évi I. törvény 2. § (1) bekezdése szerinti országgyűlési felhatalmazás alapján Magyarország Kormánya úgy döntött, hogy a koronavírus járvány III. hullámának erőteljes terjedése miatt a korábban elrendelt intézkedéseken túl további korlátozásokat vezetnek be. 

 

A 484/2020. (XI. 10.) Kormányrendeletben foglalt egyes intézkedéseken túl Magyarország Kormánya a következő intézkedések bevezetéséről döntött:

 

  • Az óvodákat és az általános iskolákat április 7-ig bezárják.
  • Az üzleteket március 8-tól március 22-ig két hétre bezárják. Ez alól kivétel az élelmiszerbolt, a patika, a drogéria és a benzinkút.
  • Ugyanebben az intervallumban minden szolgáltatás szünetel, kivéve a magánegészségügyet.
  • Az edzőtermeket két hétre be kell zárni, az igazolt sportolók meccsei és edzései zárt kapuk mögött tarthatók csak meg. A parkok, arborétumok nyitva lehetnek, a szabadtéri sporttevékenység másfél méteres távolságtartással lehetséges.
  • A maszkhasználat szabadtéren mindenhol kötelező.
  • Szigorítják a határátlépést a személyforgalom tekintetében.

 

Az újabb korlátozó intézkedések továbbra sem zárják ki a középfokú és a felsőfokú oktatási intézményekbe a tanulók kis csoportokban történő behívását. Ugyanakkor a tanulók, és az őket tanító oktatók nagyobb védelme érdekében az a döntés született, hogy a kiscsoportos, jelenléti oktatással, tanári magyarázattal és szemléltetéssel járó oktatási feladatok végrehajtása 2021. március 08-tól 2021. március 21-ig felfüggesztésre kerül. A jelenléti oktatás felfüggesztése érvényes az iskolai tanműhelyben folyó gyakorlati oktatási tevékenységre is.

 

Kérek minden elméleti és gyakorlati oktatásban résztvevő oktatót és tanulót hogy az eddigiek során már alkalmazott módon, fegyelmezetten, az online oktatás megszokott eszközein keresztül (Google Classroom, Meet, Zoom, Messenger, E-mail, Telefon, stb.) folytassák az elméleti és gyakorlati felkészítését, felkészülést.

 

Kérek továbbá minden oktatót, dolgozót és tanulót, hogy a fenti ideiglenes változások közepette zajló munkája illetve tanulmányi munkája során is az eddigi tapasztaltakhoz hasonlóan, körültekintően, a fentiek figyelembevételével járjon el.

 

A 2021. március 22-től alkalmazandó intézkedésekről és munkarendről a későbbiekben tájékoztatással fogunk élni.

 

Mindenkinek jó egészséget és eredményes munkavégzést kívánok.

 

Debrecen, 2021. március 04.

 

 

 

Balogh Péter

igazgató