Üdvözöljük iskolánk weboldalán

Tájékoztatás védelmi intézkedésekről

Tájékoztatás

a védelmi intézkedések alkalmazhatóságának meghosszabbításáról

 

 

2020. december 09-én jelent meg a Magyar Közlönyben Magyarország Kormányának 569/2020. (XII.9.), Korm. rendelete a 2020. november 4-én kihirdetett, veszélyhelyzettel összefüggő rendkívüli intézkedések hatályának meghosszabbításáról.

 

A koronavírus-világjárvány második hulláma elleni védekezésről szóló 2020. évi CIX. törvény 2. § (1) bekezdése szerinti országgyűlési felhatalmazás alapján Magyarország Kormánya úgy döntött, hogy a veszélyhelyzet idején alkalmazandó védelmi intézkedések második üteméről szóló 484/2020. (XI. 10.) Kormányrendeletben foglalt intézkedések hatályát 2021. január 11-ig meghosszabbítja.

 

A 484/2020. (XI. 10.) Kormányrendeletben foglalt intézkedések hatályának 2021. január 11-ig történő meghosszabbítása érinti a nevelési-oktatási intézmények működését is:

 

-          az iskolák a középfokú oktatásban 9. osztálytól továbbra is digitális munkarendben működnek,

-          a szakmai gyakorlati oktatást továbbra is tanműhelyben, illetve gazdasági környezetben kell megszervezni, lehetőség szerint kis létszámú csoportokban,

-          a foglalkozások ideje alatt maszk, vagy más, azzal egyenértékű egyéni védőeszköz viselése továbbra is kötelező,

-          az elméleti oktatásban résztvevő oktatók a továbbiakban is otthonról és/vagy az iskolából is végezhetik a digitális oktatással kapcsolatos feladataikat,

-          az intézménybe történő érkezéskor mindenki köteles magát a testhőmérséklet mérésnek alávetni,

-          az intézménybe belépésre jogosult személyek továbbra is csak abban az esetben léphetnek be, ha a testhőmérsékletük nem haladja meg az országos tisztifőorvos által meghatározott mértéket (37,8 °C-ot)

 

Kérek minden oktatót, dolgozót és tanulót, hogy az új intézkedések végrehajtása során körültekintően, a leírtak figyelembevételével járjon el.

 

Mindenkinek jó egészséget és eredményes munkavégzést kívánok.

 

Debrecen, 2020. december 10.

Balogh Péter

igazgató