Üdvözöljük iskolánk weboldalán

Középiskolás Közlekedési Kupa 2022.

Középiskolás Közlekedési Kupa 2022.

 

A megyei Rendőr-főkapitányságok – megyénkben a Hajdú-Bihar Megyei Balesetmegelőzési Bizottsággal a fiatalok helyes közlekedésre nevelése céljából minden évben Középiskolás Közlekedésbiztonsági Kupa elnevezéssel vetélkedőt hirdet meg mintegy két évtizede a középfokú oktatási intézmények tanulói részére.

A vetélkedő fő céljai az érintett korosztály közlekedési ismereteinek bővítése, balesetmentes közlekedésük elősegítése, a közlekedési kultúra javítása.

A közelmúltban, Covid-helyzet miatt 2020. és 2021 évben a vetélkedők nem kerültek megrendezésre sem megyei, sem országos szinteken. Mivel a versenyeken minden évben megmérettetik magukat diószegis tanulóink is, így iskolánkban is nagy várakozással tekintettünk 2022-es évben az ezzel kapcsolatos kihívásokra.

   Az áprilisban lezajlott a megyei selejtezőn iskolánk két tanulója eredményesen vett részt. Kiss Attila 5/13. Autóelektronikai műszerész tanuló személygépkocsi, míg Nyikos Dominik szintén 5/13. Autóelektronikai műszerész tanuló segédmotorkerékpár kategóriában kvalifikálta magát az országos döntőre.

A két év kihagyás, a hosszú állásidő a versenysorozatban is használt segédmotorkerékpárokra is hatással volt, így a hajdú-bihari szervezők kérésére, velük ezúton is együttműködve szivesen vállaltuk iskolánk tanulóival a segédmotorkerékpárok átvizsgálását, újbóli üzembe helyezését, versenyre való felkészítését. A munkát a felkészítő tanár és a gyakorlati oktatók felügyelete mellett a gépészet ágazat tanulóival gyakorlati foglalkozásokon elvégeztük. A segédmotorokat kipróbáltuk és az országos döntőre való felkészüléshez, a döntő feladataihoz is használjuk.

Reméljük tanulóink idén is szép eredményekkel szerepelnek az országos versenyen, amely 2022. május 31-június 02. között Balatonalmádiban kerül megrendezésre.

Felkészítő tanár: Dudás László