Üdvözöljük iskolánk weboldalán

Rövid tájékoztató iskolánkról

 

Rövid tájékoztató iskolánkról

 

 

A Diószegi Középiskola Debrecen város egyik legrégebbi nem önkormányzati/nem állami fenntartású intézménye. 1998-tól először alapítványi fenntartásban működött, majd 2012 szeptemberétől a Baptista Szeretetszolgálat Egyházi Jogi Személy lett az iskola fenntartója.

Az iskola hagyományaihoz hűen a Szépészet és a Közlekedésgépész ágazatban képez szakembereket általános iskola, ill. érettségi után. Az utóbbi években azonban az autós és szépészeti szakmák mellett nyitottunk új területek felé is, az egészségügy, a gépészet, a kereskedelem és a szociális ágazatban.

 

2017 szeptemberétől a nagy múltú, sok szakmai sikert felmutató, kitűnő iskola az Aranybika Vendéglátó-ipari Szakközépiskola is a Diószegi részévé vált.

 

2017-től az ország másik öt iskolájával együtt bekapcsolódtunk a Ford Karrier programba. A program keretében továbbképzéseken, gyárlátogatáson vehetnek részt a diákjaink és a pedagógusok egyaránt. A Ford által oktatás céljából az iskolai tanműhely egy Ford Kuga személygépkocsival gazdagodott. Emellett online elérhető e-learning tananyag segíti a tanulók eredményes előrehaladását.

A Helia-D Kft.-vel kötött együttműködés pedig a kozmetikus tanulók és tanáraik számára biztosít ingyenes hozzáférést a Helia-D professional oktatáshoz és termékekhez. A veszprémi gyártó üzembe, és a Hélia-D Herba Kastélyba, Tolcsvára is ellátogathatnak diákjaink.

Iskolánkban a szakmai elméleten túl szinte minden szakmában lehetőség nyílik a szakmai gyakorlat tanműhelyben való teljesítésére. Ennek feltételeit európai uniós pályázatokból tudtuk megteremteni. A duális képzés bevezetése óta a tanműhelyben folyó szakmai gyakorlati képzés szintvizsga után tanulószerződés megkötése révén külső gyakorlati helyen folytatódik.

A kor követelményeihez alkalmazkodva a kerettantervben meghatározottakon túl kiemelt szerepet szánunk (magasabb óraszám) az informatikának és az idegen nyelvnek.

2020 szeptemberétől diákjaink ötéves technikumi képzés során az érettségi mellett technikusi végzettséget szerezhetnek, így megteremtődnek a feltételei a középfokú oktatás felsőfokon történő folytatásának.

Tanulóinktól szorgalmas munkát, fegyelmezett, tisztelettudó magatartást várunk el.

A nevelés terén konzervatív szellemű, a régi alapértékekhez ragaszkodó, gyermekközpontú iskola vagyunk. Pezsgő, vidám, de egyben hasznosan eltöltött diákéveket kínálunk a hozzánk érkezőknek.

Saját konyhával rendelkezünk, így étkezésre helyben van lehetőség. Vidéki diákjaink a város középiskolai kollégiumaiban kaphatnak elhelyezést.

 

GALÉRIA