Üdvözöljük iskolánk weboldalán

Vámosgép Gép-és Acélszerkezetgyártó Kft.

 

CÉGÜNKRŐL

 

A Vámosgép Kft. közel 250 alkalmazottat foglalkoztató középvállalkozás a Debrecentől 25 km-re fekvő Vámospércs városában. Társaságunk fő tevékenységi köre: közepes- és nagy bonyolultságú acélszerkezetek gyártása.

Kiváló minőségű termékeket versenyképes áron, határidőre szállítunk neves német, francia, holland és magyar cégek számára. Stratégiai tervünk leglényeg esebb célja az elért megbízható beszállítói státusz megőrzése, illetve további erősítése.

Büszkén jelentjük ki, hogy az alkalmazott technológiai eszköz- és tudásbázisunk igazán széles körű az acélszerkezetek gyártásához. Legfőbb erősségeink közzé tartozik a lemezvágás és alakítás, a robottal támogatott hegesztéstechnológia, valamint a CNC forgácsolás.

Komplex gépparkunk lehetővé teszi, hogy valamennyi szükséges munkafolyamatot önállóan elvégezzünk. A piacon elérhető legmodernebb lézervágó berendezésen keresztül, kiváló minőségű élhajlítóink és préseink teszik lehetővé a pontos alkatrészgyártást.

Minősített hegesztőink automata beállítású MIG/MAG és korszerű impulzushegesztő berendezésekkel végzik tevékenységüket. Az általunk gyártott bonyolult acélszerkezetek magas pontosságú készre munkálása több nagy munkaterületű, horizontális elrendezésű CNC megmunkáló központon történik. A gyártott alkatrészek méretellenőrzését a nagy mérettartományú asztali- és karos mérőgépek teszik lehetővé.

Vállalatirányítási rendszerünk garantálja, hogy a vevői igényeket határidőre teljesítjük.

Iparágunkban elengedhetetlen a megfelelő tanúsítványok beszerzése, illetve megfelelő minőség és vállalatirányítási rendszerek működtetése. Ezen rendszerek működéséről megrendelőink a TÜV Rheinland InterCert által tanúsított minőségügyi rendszerünk követelményein túlmenően rendszeres auditok lebonyolításán keresztül győződnek meg, igazolva, hogy az elvárt minőség garantált.

Grandiózus céljaink eléréséhez elengedhetetlen a legújabb technológiák alkalmazása a mindennapi munkánk során, valamint kollégáink folyamatos képzése. Felkészülten várjuk az új kihívásokat, mert együtt képesek vagyunk megfelelni a jövő elvárásainak. Mindemellett, a magas teljesítmény elérése és a minőségi szolgáltatások biztosítása érdekében vállalatunknak rendkívül fontos a munkavállalóink megbecsülése. Különféle béren kívüli juttatásokkal igyekszünk növelni dolgozóink elégedettségét és motiváltságát, továbbá lehetőséget adunk véleménycserére, javaslatokat fogadunk fontos döntéshozatalkor.

http://www.vamosgep.hu/

 

OKTATÁS - TANULÓKÉPZÉS

 

A VÁMOSGÉP Kft. közel 30 éve vesz részt a szakmai képzésben, ami 2020 végéig leginkább az ipari tanulók gyakorlati oktatását jelentette hegesztő, lakatos és forgácsoló szakmákban, aminek formája leginkább az egyéni, termelési folyamat közben végzett oktatás volt.

2019-ben a cég vezetése arról döntött, hogy befektet az oktatásba, a tanulóképzést tanműhelyes keretek közé viszi, nagyobb tanulói létszámmal, és kibővített oktatási palettával. Ebben az évben épült föl a közel 1000 m2-es tanműhely, amelynek gépesítése 2021 januárjára lett kész, felszerelve a szakképzéshez szükséges legmodernebb eszközökkel, mely megteremtette a biztos alapot az induláshoz. Az előírt jogszabályi követelményekben meghatározott tárgyi feltételek beszerzésre kerültek, így a tanműhely épületében kialakításra, begépesítésre és felszerelésre került szerkezetlakatos, hegesztő, gépi forgácsoló, CNC forgácsoló gyakorlati oktatási terület, továbbá egy CAD-CAM-CNC számítógépes oktatóterem, irányítás- és vezérléstechnikai kabinet, három elméleti oktatókabinet, oktatói szoba és szociális helyiségek. A személyi feltételek biztosításához – az Oktatási vezető mellett – főállásban 7 fő gyakorlati oktató és egy szakképzési referens került alkalmazásra.

A VÁMOSGÉP Kft 2021-ben nemcsak kulcsbeszállítója volt több piacvezető mezőgazdasági gépgyártónak, de Hajdú-Bihar megyében elsőként vették nyilvántartásba a vállalatot, mint Duális Képzőhelyet. 2021. január 29-től a duális rendszerű középfokú szakmai oktatás már az új Oktatási Központban zajlik csoportos formában, szakoktatói irányítással.

A vállalat által oktatott szakmák is bővültek, így jelenleg az oktatási terület képzési szerkezete az alábbiak szerint néz ki:

·         Középfokú oktatás

o   Duális szakképző iskolai oktatás

§  Épület- és szerkezetlakatos szakma

§  Gépi és CNC forgácsoló szakma

§  Hegesztő szakma

o   Duális technikumi oktatás

§  Gépgyártástechnológiai technikus szakma

§  Gépésztechnikus szakma

§  Logisztikai technikus szakma

·         Felsőfokú oktatás

o   Duális felsőoktatás

§  Gépészmérnöki alapképzés

§  Műszaki menedzser mesterképzés

·         Felnőttek szakmai oktatása

·         Felnőttek szakmai képzése (igény szerint)

A duális középfokú oktatás mellett a cég profilja lehetővé teszi a duális rendszerű felsőoktatásban való részt vállalást is. 2017 óta van együttműködési megállapodás a Nyíregyházi Egyetemmel a duális rendszerű gépészmérnöki alapképzés gyakorlat oktatására vonatkozóan. A 2021/2022-es tanévtől kezdődően pedig már a Debreceni Egyetem duális rendszerű műszaki menedzser mesterképzés ipari folyamattervezés specializációján, valamint a szintén duális rendszerű gépészmérnök alapképzés üzemeltető-karbantartó specializációján tanuló hallgatók számára is gyakorlati helyszínt tudnak biztosítani.

A jó szakemberre mindig szüksége volt, van és lesz is a VÁMOSGÉP Kft.-nek, és ha ez a leendő munkaerő már eleve a vállalatnál tanul, a képzési ideje alatt birtokába kerülhet minden helyi sajátosságnak, munkafolyamatnak, céges elvárás-rendszernek – ezzel a cég időt és pénzt takarít meg. Aki a VÁMOSGÉP Kft-nél végzi a gyakorlati képzését, a sikeres vizsgát követően az elért eredmények függvényében munkalehetőséget ajánlunk a számára.

http://www.vamosgep.hu/oktatas.php?id=4

 

 

GALÉRIA