Üdvözöljük iskolánk weboldalán

Tájékoztatás 2021.02.25

 

 

 

Tájékoztatás

 

2021. február 25.

 

2021. február 22-én jelent meg a Magyar Közlönyben a koronavírus-világjárvány második hulláma elleni védekezésről szóló 2021. évi I. törvény, amely 90 nappal meghosszabbította Magyarország Kormányának azt a jogát, hogy rendeleti úton intézkedjen a koronavírus-világjárvány megfékezésére.

 

Gulyás Gergely Miniszterelnökséget vezető miniszter 2021. február 25-én tartott Kormányinfón arról nyújtott tájékoztatást, hogy a koronavírus-világjárvány második hulláma elleni védekezésről szóló 2021. évi I. törvény 2. § (1) bekezdése szerinti országgyűlési felhatalmazás alapján Magyarország Kormánya úgy döntött, hogy a veszélyhelyzet idején alkalmazandó védelmi intézkedések hatályát 2021. március 15-ig meghosszabbítja.

 

A 484/2020. (XI. 10.) Kormányrendeletben foglalt egyes intézkedések hatályának 2021. március 15-ig történő meghosszabbítása érinti a nevelési-oktatási intézmények működését is:

 

-          az iskolák a középfokú oktatásban 9. osztálytól továbbra is digitális munkarendben működnek,

-          a szakmai gyakorlati oktatást továbbra is tanműhelyben, illetve gazdasági környezetben kell megszervezni, lehetőség szerint kis létszámú csoportokban,

-          a foglalkozások ideje alatt maszk, vagy más, azzal egyenértékű egyéni védőeszköz viselése továbbra is kötelező,

-          az elméleti oktatásban résztvevő oktatók a továbbiakban is otthonról és/vagy az iskolából is végezhetik a digitális oktatással kapcsolatos feladataikat,

-          az intézménybe történő érkezéskor mindenki köteles magát a testhőmérséklet mérésnek alávetni,

-          az intézménybe belépésre jogosult személyek továbbra is csak abban az esetben léphetnek be, ha a testhőmérsékletük nem haladja meg az országos tisztifőorvos által meghatározott mértéket (37,8 °C-ot)

 

A meghosszabbított védelmi intézkedések továbbra sem zárják ki bármely évfolyam tanulóinak kis csoportokban történő behívását az iskolába. Ezért az érettségi vizsgára és a szakmunkásvizsgára készülő osztályok esetében, a digitális oktatás mellett továbbra is lehetséges az érettségi vizsga és a szakmai vizsga tantárgyaiból, tömbösített formában (heti egyszer 1,5 óra) az iskolában jelenléti oktatásban (ahol szükséges kiscsoportos formában) tanári magyarázattal és szemléltetéssel az oktatási feladatok végrehajtása.

A végzős tanulónak – mind a technikumban, mind a szakképző iskolában – továbbra is kötelező a jelenlét a tömbösített foglalkozásokon.

A tavaszi érettségi és szakmunkásvizsgák sikeressége érdekében szükséges, hogy a szülők is tisztában legyenek a személyes találkozással történő felkészítés fontosságával és lehetőségével.

Kérek minden pedagógust, dolgozót és tanulót, hogy a meghosszabbított hatályú intézkedések végrehajtása során is az eddigi tapasztaltakhoz hasonlóan, körültekintően, a fentiek figyelembevételével járjon el.

 

Mindenkinek jó egészséget és eredményes munkavégzést kívánok.

 

Debrecen, 2021. február 25.

 

 

 

Balogh Péter

igazgató