Üdvözöljük iskolánk weboldalán

Tájékoztatás 2021.01.29

Tájékoztatás

2021. január 29.

 

 

2021. január 28-án a kormányzati tájékoztató során bejelentésre került, hogy a 2020. november 4-én kihirdetett, veszélyhelyzettel összefüggő rendkívüli intézkedések hatálya meghosszabbodik.

 

A koronavírus-világjárvány második hulláma elleni védekezésről szóló 2020. évi CIX. törvény 2. § (1) bekezdése szerinti országgyűlési felhatalmazás alapján Magyarország Kormánya úgy döntött, hogy a veszélyhelyzet idején alkalmazandó védelmi intézkedések második üteméről szóló 484/2020. (XI. 10.) Kormányrendeletben foglalt intézkedések hatályát 2021. március 01-ig meghosszabbítja.

 

A 484/2020. (XI. 10.) Kormányrendeletben foglalt intézkedések hatályának 2021. március 01-ig történő meghosszabbítása érinti a nevelési-oktatási intézmények működését is:

 

-          az iskolák a középfokú oktatásban 9. osztálytól továbbra is digitális munkarendben működnek,

-          a szakmai gyakorlati oktatást továbbra is tanműhelyben, illetve gazdasági környezetben kell megszervezni, lehetőség szerint kis létszámú csoportokban,

-          a foglalkozások ideje alatt maszk, vagy más, azzal egyenértékű egyéni védőeszköz viselése továbbra is kötelező,

-          az elméleti oktatásban résztvevő oktatók a továbbiakban is otthonról és/vagy az iskolából is végezhetik a digitális oktatással kapcsolatos feladataikat,

-          az intézménybe történő érkezéskor mindenki köteles magát a testhőmérséklet mérésnek alávetni,

-          az intézménybe belépésre jogosult személyek továbbra is csak abban az esetben léphetnek be, ha a testhőmérsékletük nem haladja meg az országos tisztifőorvos által meghatározott mértéket (37,8 °C-ot)

 

A rendelkezés nem zárja ki tanulók kis csoportokban történő behívását az iskolába, ezért az érettségi vizsgára és a szakmunkásvizsgára készülő végzős osztályok esetében 2021. február 1-től a digitális oktatás mellett az érettségi vizsga és a szakmai vizsga tantárgyaiból, tömbösített formában (heti egyszer 1,5 óra) az iskolában jelenléti oktatásban (ahol szükséges kiscsoportos formában) tanári magyarázattal és szemléltetéssel fog történni az oktatás.

Az elkészült csoport/osztály beosztásokat az osztályfőnökök eljuttatják a tanulókhoz!

A végzős tanulónak – mind a technikumban, mind a szakképző iskolában – kötelező a jelenlét a tömbösített foglalkozásokon!

A tavaszi érettségi és szakmunkásvizsgák sikeressége érdekében szükséges, hogy mindenki tisztában legyen a személyes találkozással történő felkészítés fontosságával és lehetőségével.

Kérek minden oktatót, dolgozót és tanulót, hogy a meghosszabbított hatályú intézkedések végrehajtása során is az eddig tapasztaltakhoz hasonlóan, körültekintően, a fentiek figyelembevételével járjon el.

 

Mindenkinek jó egészséget és eredményes munkavégzést kívánok.

 

Debrecen, 2021. január 29.

 

 

 

 

 

Balogh Péter

    igazgató